banner-website-Wanderlust

Wanderlust

13 september 2023

Wanderlust is een uniek project, dat georganiseerd wordt in het kader van 24-uur Hanze. De bezoeker wordt te voet meegenomen op een ontdekkingstocht door de buitenlucht. Onderweg komen we langs schurende en gewaagde spoken word, uitbundige dans, live hiphop tracks van lokaal talent en intiem theaterspel door een groep jongeren. Wanderlust staat voor een sterk verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken. Het verlangen om elders te zijn, om uit de eigen leefwereld te treden en naar andere dingen op zoek te gaan. Dit wordt vertaald en verbeeld door muziek, dans en theater.

Samen met U-Create, Dansschool ADE, Popschool Harderwijk, Stichting Onderstroom en Cultuurkust maakt Stad als Podium ‘Hanze’ beleefbaar voor jonge doelgroepen. De makers zijn jonge talenten uit Harderwijk, aangevuld met professionals uit het veld. Hiermee wordt een verbindend thema uit de Hanze tijd naar deze moderne tijd getrokken. Wanderlust is immers universeel en van alle tijden, maar speelde (ook) in de tijd dat het Hanze verbond werd gesloten, een belangrijke rol.

Beginnend en eindigend bij MESS Harderwijk loopt de voorstellingsroute over het voormalige Landmacht kazerneterrein dat grenst aan MESS. Het decor van Wanderlust is rauw en echt: het publiek loopt langs observatieposten, een garage met militaire voertuigen en een  dynamische trainingsbaan. Onderweg wordt gestopt bij verschillende multidisciplinaire performances die de zintuigen zullen prikkelen en je meenemen naar andere werelden. Na afloop kun je bijkomen in MESS met muziek en een drankje. Naar overzicht