Genomineerd

Stadsmuseum Harderwijk in finale Museumprijs 2022!

11 november 2022

Stadsmuseum Harderwijk en de dependance het Marius van Dokkum Museum zitten in de finale van de  VriendenLoterij Museumprijs 2022! De mede-finalisten zijn het Centraal Museum in Utrecht en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De winnaar? Dat wordt het museum met de meeste publieksstemmen.

Het thema van de VriendenLoterij Museumprijs is dit jaar: ‘Beste buur’. Dat thema is bij uitstek op Stadsmuseum Harderwijk van toepassing. Want als stadsmuseum zijn ze echt geworteld in Harderwijk. Ze zijn het museum in de stad en over de stad, maar vooral ook het museum met en door de stad en haar inwoners. Bekijk in dit filmpje waarom stadgenoten het Stadsmuseum de beste buur vinden.

Stadsmuseum Harderwijk heeft een lage drempel voor mensen uit de buurt en werkt samen met scholen, culturele partners en ondernemers in Harderwijk.

De prijs is niet mals: 100.000 euro. Met dit geldbedrag kan Stadsmuseum Harderwijk heel veel mooie dingen doen; investeringen die je terug zult zien in de stad. Dat vinden ze belangrijk, omdat ze als museum middenin de gemeenschap staan. En zeg nou zelf: het zou toch jammer zijn als dat enorme geldbedrag naar een groot museum in de Randstad gaat? Voor een middelgroot museum als Stadsmuseum maakt dit bedrag écht het verschil.

Stem je op Stadsmuseum Harderwijk? Alvast enorm bedankt voor je stem!

Stem op Stadsmuseum Harderwijk  

Naar overzicht