118766451_2719675201693974_31307704661793285_n

Veelzijdig programma op UITgesproken Harderwijk

15 juni 2022

Op zaterdag 4 juni bruist het Plantagepark van lokale cultuur tijdens UITgesproken Harderwijk. Vanaf 14:00 uur presenteren diverse Harderwijker instellingen hun programma’s onder coördinatie van Stad als Podium. Hiermee wordt een blauwdruk geboden van wat er in gemeente Harderwijk allemaal wordt ontwikkeld en geprogrammeerd. Op twee podia en in het park zelf kunnen bezoekers genieten van zowel lokale artiesten, als nationale spelers.

Theatertent
De theatertent is op zichzelf al een blikvanger, maar eenmaal binnen wordt het alleen maar beter. Voor de jongste bezoekers en hun ouders programmeerde Theater Harderwijk de familievoorstelling ‘Kantoorvlieg’ van Theatergroep Dender. Lokale bekenden Sjors & Ruud Theatermakers praten niet alleen het hele theaterprogramma vakkundig aan elkaar, ze spelen ook hun voorstelling ‘Mag ik al naar Huis?’. Met optredens van performance artist Vera Goetzee, verhalende liedjesschrijver Sieben Palmen en cabaretier Marlies Bloemen, is de talentprogrammering van (Vers van de) MESS sterk vertegenwoordigd. Meer cabaret wordt geboden door Theater Harderwijk, met een korte preview van Fabian Franciscus. Lokale talenten van onder andere Popschool Harderwijk en Anouk Dance Experience zijn te zien en te horen tijdens de Cultuurcarrousel.

Muziekpodium
Het spits op het muziekpodium wordt afgebeten door de Haagse band Banty Holler. Dit duo brengt een authentieke mix van country, americana en rock & roll. Centrum De Zin geeft hiermee een inkijkje in hun muzikale programma, dat in het komende seizoen wordt voortgezet. Jazz on the Corner pakt uit en brengt met Amsterdam Klezmer Band een formatie van nationale allure naar het Plantagepark. De band speelt dan ook maar liefst twee sets. Eenmaal warmgedraaid, knallen de heren van Brassta La Vista er nog even overheen. Deze ‘brass experience’ is geprogrammeerd door Poppodium Estrado, waarmee alvast de toon voor het najaar wordt gezet. Tussen de bands door worden fijne plaatjes gedraaid door Pappy O’Daniel, Mo6 en Ron Magneet, Guylian mag de laatste tunes brengen en het licht uitdoen.

Plantagepark
De uitgelezen locatie voor een gemoedelijk een toegankelijk cultuurfestival. Niet alleen biedt het ruimte aan de twee podia, horeca en zitgelegenheden, het vormt ook een mooi décor voor de optredens van de brassband van Crescendo en de dansers van Anouk Dance Experience. Daarnaast biedt het park voldoende ruimte voor activiteiten van Cultuurkust en Stadsmuseum/ Marius van Dokkum Museum.

Naar overzicht