Theaterwerkplaats Harderwijk

Theaterwerkplaats Harderwijk is een gezelschap van acteurs, vrijwilligers en bestuursleden die in 1983 is opgericht en gemiddeld drie theaterproducties per jaar maakt. Het gezelschap heeft sinds haar oprichting meer dan honderd grote producties gemaakt en gespeeld. Bestaand repertoire en zelfgemaakte en – geschreven repertoire in verschillende genres, zoals klassieke tragedies en komedies, commedia dell’arte, improvisatietheater, locatietheater en modern drama.

Met vier vaste regisseurs en ook een aantal gastregisseurs brengt de Theaterwerkplaats diverse vormen van theater met een vaste kwaliteitsstandaard. Artistiek leider is Loes Steenbergen. Verder beschikt het over een aantal vaste grimeurs en een decorontwerper.

De Theaterwerkplaats repeteert in Cultuurkust aan het Kloosterplein. De Catharinakapel en Cultuurkust zijn de locaties waar het gezelschap het meest de voorstellingen heeft opgevoerd. Maar elke locatie vormt weer een mooie uitdaging.

De Theaterwerkplaats biedt de deelnemers/spelers de gelegenheid voor het maken en uitvoeren van Theaterproducties in de ruimste zin van het woord. Zij doet dat met de ambitie een ontwikkelplaats te zijn voor talenten in een breed en divers theaterrepertoire. Kernwaarden voor de ambitie zijn:
– Waarborgen van kwaliteit in de begeleiding van de producties.
– Een standaard van kwaliteit voor uitvoering voor publiek.
– Onafhankelijke programmering met eigen agenda.
– Als authentieke zelfstandige stichting uitvoerend zijn

De Theaterwerkplaats zoekt daarbij uitdrukkelijk de samenwerking met andere cultuur georiënteerde organisaties en onderwijsinstellingen alsmede de verbinding met de beleidsopgave van Stad als Podium.

Wil je meedoen?
Heb je belangstelling en wil je een keertje kijken bij de repetities?
Neem contact via onze website.