Stadsmuseum Harderwijk

Stadsmuseum Harderwijk is een gastvrij en bruisend museum waar kunst en geschiedenis centraal staan.

Stadsgeschiedenis in Pension Harderwijk
Pension Harderwijk|Kamers vol verhalen! is de interactieve, vaste presentatie van de stadsgeschiedenis. Door de ogen van pensiongasten uit verschillende tijden kijk je als museumbezoeker naar het kleurrijke verleden van Harderwijk.

Beeldende kunst
Stadsmuseum Harderwijk organiseert daarnaast verrassende, wisselende tentoonstellingen op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. En in de Smeepoortzaal op de begane grond van het museum is iedere zes weken een nieuwe expositie te zien met werk van een lokale kunstenaar.

Beeldenroute en Grote Kerk
Ook buiten de museummuren gaan de verhalen door. Bij elke gast uit Pension Harderwijk hoort een bronzen beeld, dat staat op díe plek waar de geschiedenis zich daadwerkelijk heeft voltrokken. Samen vormen de beelden een route door de historische binnenstad van Harderwijk.
Van april t/m oktober is bovendien de Grote Kerk geopend voor publiek. Hier zijn unieke 16e eeuwse gewelfschilderingen te bewonderen. Stadsmuseum Harderwijk ontwikkelde een audiotour over deze bijzondere schilderingen én hun makers.