Randmeerconcerten, klassieke kamermuziek voor iedereen

‘Randmeerconcerten’ is een serie klassieke kamermuziekconcerten, met ieder jaar tien concerten op vijf verschillende locaties. Elk jaar zijn er twee concerten in Harderwijk, in de mooie concertzaal van het AG aan de Veldkamp 76. (De andere plaatsen zijn Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde.)
Alle musici behoren tot de absolute top. Ze hebben nationale en internationale prijzen en concoursen gewonnen en treden wereldwijd op in beroemde concertzalen en op festivals.

Liefhebbers en bezoekers van klassieke muziek hoeven niet naar concertzalen in grote steden, Randmeerconcerten biedt dezelfde programma’s in Harderwijk. De musici geven hier meestal ook een korte uitleg over de muziek of de instrumenten, wat de concerten een persoonlijk tintje geeft. Het is een sfeervolle belevenis om op deze manier van dichtbij van de muziek te genieten. Randmeerconcerten maakt klassieke kamermuziek van de hoogste kwaliteit toegankelijk voor iedereen.

In 2023 bestaat Randmeerconcerten vijftig jaar! Voor deze mijlpaal komt natuurlijk uitgebreid aandacht in het nieuwe seizoen!

De kracht en het succes van deze concertserie ligt niet alleen in kwaliteit en het enthousiasme van de artiesten. De programma’s bieden veel variatie, van puur klassiek, tot mooie originele nieuwe muziek. Dat maakt de concerten boeiend voor jong en oud.

Wil je komen luisteren? Losse kaarten zijn online, via de website of aan de zaal te koop.

Meer informatie over de muziek, de musici en het programma is te lezen op de website.