Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA)

KNA is een levendig, bruisend en actief fanfareorkest, dat al meer dan 75 jaar het muzikale hart vormt van het Veluwse dorp Hierden, gemeente Harderwijk. De vereniging bestaat uit ongeveer 60 leden en repeteert maandagavond (fanfareorkest) en vrijdagavond (opleidingsorkest) in haar eigen verenigingsgebouw.

Kunst Na Arbeid is een veelzijdig orkest dat een gevarieerd en breed repertoire speelt; van filmmuziek, musicalnummers, bekende oude en nieuwe hits tot en met klassieke stukken. KNA is aanwezig tijdens lokale activiteiten zoals herdenkingen (4 mei), kerkdiensten, Koningsdag en andere festiviteiten. Daarnaast organiseert de vereniging originele concerten in samenwerking met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld koren, dansgroepen en dichters. Geregeld neemt KNA deel aan festivals en concoursen, om het muzikale niveau te toetsen en uitdagingen aan te gaan. De muzikale ambitie, plezier en creativiteit staan voorop!

Uniek aan het musiceren in een orkest is dat jong én oud verbonden zijn binnen één vereniging. Het opleidingsorkest groeit en bloeit; jonge muzikanten worden gevormd door samen plezier te maken, van elkaar én van ervaren muzikanten te leren. Ouderen blijven jong van geest door actief met muziek bezig en in het verenigingsleven betrokken te zijn. Bij Kunst Na Arbeid is iedereen welkom!