Jazz on the Corner

Jazz On The Corner is een vereniging opgericht in 2016 door Rini Brandsen samen met zijn vrouw Marianne en dochter Christa. Hieruit zijn de Jazzdagen Harderwijk voortgekomen. Eerst nog in 2014 en 2015 als festival in Muziekpodium Estrado maar sinds 2017 zelfstandig als vereniging met concerten gedurende het hele jaar in met name de intieme Catharinakapel.

Uitgangspunt en doelstelling van Jazz On The Corner is om professionele artiesten naar Harderwijk te halen. De nationale top tot zelfs internationaal. Naast kwaliteit hanteren wij ook toegankelijkheid. Zeker in een regio waar jazz wat onderbelicht is willen wij dit onder de mensen brengen. Jazz ook gezien in een brede vorm, er is ook ruimte voor andere soorten muziek. Als wij bijzondere artiesten kunnen programmeren zullen wij dit zeker proberen.

Dit alles doen wij met bescheiden subsidies van de gemeente Harderwijk, Stad als Podium, instanties als het Nationaal Podium Plan, Fonds Podiumkunsten en plaatselijke sponsoren. Uiteraard kunnen wij niet zonder de opbrengst verkoop entreekaarten. In de prachtige, intieme maar dus ook kleine Catharinakapel kunnen wij aan ongeveer 80 bezoekers een plaats bieden. Onze stelregel is: wij gaan door zolang u blijft komen want zonder u lukt het niet!