Centrum de Zin

Een vestzaktheater waar gezelligheid heerst

Centrum de Zin is een vereniging met een markant gebouw. Een vereniging die met de inzet van vrijwilligers gevarieerde ontmoetingen en activiteiten organiseert en stimuleert. Centrum de Zin biedt ruimte aan inwoners van Harderwijk en omstreken om kennis en ervaringen uit te wisselen en de sociale cohesie te versterken.
Ook is het een ontmoetingspunt om te genieten van kunst en cultuur en dat te delen met anderen. Nieuwsgierigheid en respect voor elkaars opvattingen zijn belangrijke uitgangspunten van het centrum.

Centrum de Zin beschikt over twee zalen. Eén ervan is uniek als sfeervol vestzaktheater, tevens concertzaal. De andere zaal biedt een goed geoutilleerde vergader- en congresruimte die een zakelijke setting combineert met een huiskamerachtige sfeer.

“Hé: wat gezellig hier. Het voelt als een huiskamer”, klinkt het dan ook met regelmaat als iemand voor de allereerste keer binnenstapt in Centrum de Zin. De twee zalen voelen aan als een gezellige huiskamer waar je ook zelf activiteiten kunt organiseren. Het gebouw staat open voor organisaties, verenigingen, instellingen en individuen. Voor mensen uit de wijk – buurtbewoners – maar ook voor anderen uit de wijde omtrek, die Centrum de Zin hebben ontdekt als een ideale locatie voor vergaderingen, cursussen, trainingen, seminars en kleine congressen.

Als vereniging organiseren de bestuursleden van Centrum de Zin zelf ook uiteenlopende activiteiten. De bekendste zijn de muziekavonden met veelal singer & songwriters. Sinds kort zijn er ook poëzieavonden, in nauwe samenwerking met de Harderwijkse literair culturele stichting Apollo. Minder bekend, maar zeker zo interessant, zijn de lezingen, filosofiecafé’s, meditatieavonden, klankschaal(lig)concerten, storytelling en – op zondagmiddagen – de ontmoetingssoos voor wie verlegen zit om een praatje, of zin heeft in een ouderwets bordspelletje.
Wie benieuwd is wat er staat te gebeuren in Centrum de Zin: bekijk de agenda op onze website.