Wanderlust is een uniek project, dat georganiseerd wordt in het kader van 24-uur Hanze. De bezoeker wordt te voet meegenomen op een ontdekkingstocht door de buitenlucht. Onderweg komen we langs schurende en gewaagde spoken word, uitbundige dans, live hiphop tracks van lokaal talent en intiem theaterspel door een groep jongeren. Wanderlust staat voor een sterk verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken. Het verlangen om elders te zijn, om uit de eigen leefwereld te treden en naar andere dingen op zoek te gaan. Dit wordt vertaald en verbeeld door muziek, dans en theater.

Samen met U-Create, Dansschool ADE, Popschool Harderwijk, Stichting Onderstroom en Cultuurkust maakt Stad als Podium ‘Hanze’ beleefbaar voor jonge doelgroepen. De makers zijn jonge talenten uit Harderwijk, aangevuld met professionals uit het veld. Hiermee wordt een verbindend thema uit de Hanze tijd naar deze moderne tijd getrokken. Wanderlust is immers universeel en van alle tijden, maar speelde (ook) in de tijd dat het Hanze verbond werd gesloten, een belangrijke rol.

Beginnend en eindigend bij MESS Harderwijk loopt de voorstellingsroute over het voormalige Landmacht kazerneterrein dat grenst aan MESS. Het decor van Wanderlust is rauw en echt: het publiek loopt langs observatieposten, een garage met militaire voertuigen en een  dynamische trainingsbaan. Onderweg wordt gestopt bij verschillende multidisciplinaire performances die de zintuigen zullen prikkelen en je meenemen naar andere werelden.

Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar!

Start route: 20.00 uur / 20.40 uur / 21.20 uur / 22.00 uur

LET OP: dit zijn de vertrektijden van de route. We raden aan om minstens 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Je bent in totaal 1 uur en 25 minuten onderweg. Bij terugkomst in MESS zijn de bar en dansvloer voor je geopend.

Reserveer nu een tijdslot: Wanderlust

LET OP: ondanks dat we de route goed uitlichten, gaan we over oneffen terrein. Hou hier rekening mee qua schoeisel. Indien je slecht ter been bent kun je gebruik maken van een zitplek bij de acts. We raden aan om alleen te komen als je de wandeling zelf te voet kunt afleggen.

Er pendelt een gratis bus tussen Brasserie de Bank en MESS. Eerste rit is om 19.30 uur van de Bank naar MESS en de laatste rit terug van MESS naar de Bank is om 23.45 uur.

wanderlust-SM-Posts_Tekengebied 1

U-Create

Tijdens Wanderlust zal er ook een hiphopgedeelte zijn dat de naam Flows draagt. Hierin treden hiphopartiesten op die door U-Create zijn geselecteerd. Speciaal voor Wanderlust hebben zij tracks gemaakt met het thema reizen die zij met geheel eigen artistieke invulling hebben mogen maken. Verwacht een hoop energie, creativiteit en slimme woordspelingen tijdens deze voorstelling en laat je verrassen door alles wat de Harderwijkse hiphopcultuur heeft te bieden!

wanderlust-SM-anouk

ADE

Speciaal voor Wanderlust zal Dansschool ADE een korte dansvoorstelling ontwikkelen. Bon Voyage gaat over de (persoonlijke) reis die de jonge dansers maken.

Bon voyage
Wat nou als alles ertoe doet?
Zijn wij hier dan toch voor niets geweest?

Ik ben verdwaald met bagage onderweg.

Mijn bestemming onbekend. Mijn rugzak vul ik met ervaringen.
Maak ik een tussenstop of reis ik direct naar mijn eindstation?

Goed reisgezelschap is iets waard, maar soms reis ik liever solo.
Onderweg neem ik afscheid of zeg tijdelijk tot ziens.
Een ieder wandelt zijn eigen pad. Zij maken de weg weer vrij voor nieuwe medereizigers.

Reis je mee?

wanderlust-SM-Posts_Tekengebied 1 kopie 3

JTS Wolf

Lieve wereld

Een locatietheatervoorstelling over jongeren die gehoord willen worden en betekenisvol willen zijn voor de wereld waar zij zich vandaag de dag veel zorgen over maken. Een voorstelling over de toekomst. Over jongeren die niet meer zwijgen maar schreeuwen, die niet dromen maar doen. Over jongeren die helaas nog geen antwoord hebben, maar wel een heleboel vragen. 

Lieve wereld wordt gespeeld door verschillende getalenteerde jongeren van JongerenTheaterSchool WOLF in Harderwijk. JongerenTheaterSchool WOLF (JTS) van Cultuurkust is dé ontmoetingsplek voor jongeren die geïnteresseerd zijn in theater. De plek voor alle jongeren van 12 t/m 21 jaar die nieuwsgierig zijn naar acteren en theater maken; of je nou voor het eerst op de planken staat of auditie wilt doen voor een vakopleiding.

wanderlust-SM-Posts_Tekengebied 1 kopie 2

ZOOPHIS

ZOOPHIS’ poëzie is schurend, gewaagd en absurd. Diens teksten zijn bedoeld om in weg te dromen. Deze multidisciplinaire kunstenaar koppelt ongrijpbare gevoelens aan tastbare voorwerpen, in de hoop zichzelf en de wereld om zichzelf heen te begrijpen.

ZOOPHIS tijdens Wanderlust
Als audiovisueel kleinkunstenaar zoek ik in mijn werk naar antwoorden op vragen die men niet aan zichzelf durft te stellen. Aan de hand van de prikkeling van verschillende zintuigen creëer ik in mijn werk een ruimte waar kwetsbaarheid de boventoon voert. Kom verdwalen in een muzikale reis door de geest.

wanderlust-SM-Posts_MANU

Manu van Kersbergen

Schrijver en performer Manu van Kersbergen vergezelt je auditief tijdens Wanderlust. En probeert zo met zijn stem en korte verhalen aan te zetten tot verwondering en een luchtbrug te slaan tussen de verschillende performances. Laat je meevoeren, zelfs als dit je buiten de paden leidt!