Programma

Geniet van Blaas of Glory, een unieke en hilarische mobiele act die de hardrock op een geheel eigen wijze terugbrengt tot de absolute essentie. In het verlengde daarvan is De Gillende Keukenprins in het bezit van een Keukenorgeldrumgestel. Verwacht rondvliegende ingrediënten, vers beukende muziek, een vlijmscherp koksmes… En dan hebben wij daar ook de voorstelling ‘Foley’ van ConTakt. Vijf acrobaten en een muzikant verkennen de hoogte- en dieptepunten van samenhorigheid tijdens een circusstuk dat wordt begeleid door voortreffelijke live muziek.

Nog meer circus bij De Kleine Prins waar jongleur Marco met beelden en spannende teksten spectaculaire trucs uithaalt. Sisters of Soap zal je overal en nergens tegenkomen op hun fietsjes want die brengen een interactieve en mobiele act. Bij Murmuyo ontbreekt het belangrijkste element: de acteurs… Of zijn de mensen uit het publiek de sterren van zijn show?

Voor de liefhebbers van het grotere werk is daar dan ook nog de nieuwe voorstelling Impulse van circusgroep Fabuloka. Zij brengen niet alleen drie acrobaten maar ook een heftruck en tijdens de finale zal er een symbiose ontstaan waar er geen zwaartekracht lijkt te bestaan…

En help Achref tijdens zijn familievoorstelling Hieperdepiep… Amboula! Hij is op zoek naar nieuwe vrienden om zijn verjaardagsfeestje te vieren.

Met dit speelse, stoere en tikkeltje brutale festival wordt de stad Harderwijk gebruikt als podium voor weergaloos straattheater dat je niet wilt missen!

Het festival vindt plaats op de Markt, Vischmarkt en Boulevard tussen 13.30 uur en 21.30 uur.

Check hieronder het programma met de exacte tijden en locaties!

sisters-of-soap_Holten_1_27082022_KikaBooy-27-8fffdf4c

Sisters of Soap

Een paar figuren crossen rond op hun fietsjes, hoe modderiger het terrein hoe meer ze het naar hun zin hebben. Maar wat komen deze energieke figuren eigenlijk doen? Ze parkeren hun fietsen en gaan vervolgens in de weer met zeep, handdoekjes en een bak met water.. Sisters of soap is een mooie, visuele, interactieve en mobiele act, die ons verschillende kanten van ons zelf laat zien. En waar het uiteindelijk allemaal om draait: menselijk contact, aandacht en liefde.

Locatie: Rondtrekkend
Tijden: 13:30 / 15:00 / 16:30

VideoCapture_20221228-155258-e1678269570166

Fabuloka

Impulse

Impulse is de nieuwe voorstelling van Fabuloka. De ingrediënten zijn drie acrobaten en een heftruck. De voorstelling speelt op een cirkel van tien meter waar het publiek omheen kan staan. Impulse gaat over de relatie tussen mens en machine. Twee werelden die heel erg van elkaar verschillen (kracht, bewegingsvrijheid) maar ook overeenkomsten hebben (fysieke verplaatsing, precisie). In verschillende scènes worden aspecten van de ontmoeting tussen de spelers en de heftruck uitvergroot en onderzocht. Er worden vragen gesteld als: Kan de heftruck fysiek zacht zijn, kan een duet aanvoelen als een liefdesdans? Hoeveel controle laat je de heftruck nemen? Via deze vragen komt de identiteit van de heftruck steeds meer aan het licht. Als finale ontstaat er een symbiose van heftruck en spelers waarin er geen zwaartekracht lijkt te bestaan…

Locatie: Boulevard
Tijden: 14:00 / 17:30

Marco Bonisimo3_KiekOns

De Kleine Prins

Een vriendelijke circus theatervoorstelling en grappig verteltheater met spectaculaire trucs en een mooi verhaal. De ballen worden sterren en een kruiwagen wordt een vliegtuig. Virtuoos jongleert Marco met beelden en spannende teksten. Vol fantasie, maar zeker niet kinderachtig. Deze voorstelling is voor jong en oud en gaat over vriendschap en eenzaamheid.

Locatie: Markt
Tijden: 14:30 / 16:30 / 19:00

Yalla-Yalla-Hieperdepiep-Amboula-©Tessa-van-Zaanen-2

Yalla Yalla

Hieperdepiep… Amboula!

Hieperdepiep… Amboula! is een gevoelige en grappige familievoorstelling over een man die alleen is en nieuwe vrienden zoekt om zijn verjaardagsfeestje mee te vieren.

Hoera, je bent jarig! Maar, je bent helemaal alleen… Dus maak je nieuwe vrienden om samen een onvergetelijke dag te beleven. Maar hoe gaat dat als je een beetje wereldvreemd bent? Hoe pak je dat dan aan?

‘Amboula’ is Tunesisch voor ballon: feestelijk, maar ook gevoelig. Achref is zelf nog maar kort in Nederland. Voor deze familievoorstelling onderzocht hij hoe je nieuwe vriendschappen sluit. Veel grappen maken, dat helpt. En dat je dan geen woorden nodig hebt om er samen een feestje van te maken, bleek op het Utrechtse Café Theater Festival. Hier won hij de publieksprijs!

Locatie: Vischmarkt
Tijden: 14:30 / 16:30 / 19:00

220619_ConTakt – Foley_Villa Kuriosum_253

ConTakt

Foley

Blikken, aanrakingen, ritmes. ‘Foley’ is een eigentijds circusstuk dat begeleid wordt door voortreffelijke livemuziek. Vijf acrobaten en een muzikant verkennen de hoogte- en dieptepunten van saamhorigheid. Aanvankelijk bewegen de artiesten zich volgens het ritme van de muziek, maar al snel stellen ze de opgelegde stemming in vraag. Een rode AUX-kabel is verweeft door het hele stuk, soms chaos en verstrengeling creërend en soms de groep verenigend. ‘Foley’ zit vol verrassingen, vloeit door verschillende werelden naar thema’s als kwetsbaarheid, vertrouwen, luchthartigheid en speelse dwaasheden.

De muziek is een constante maar steeds evoluerende begeleiding. Alle geluiden (beatbox, zang) en instrumenten (saxofoon, mondharmonica, klarinet) worden live opgenomen met een loopstation en direct gemixt tot elektronische beats. Op sommige momenten worden de artiesten geïnstrueerd door de muziek, andere keren is een synergetische en voortdurend wederkerige samenwerking tussen de muzikant en de artiest de status quo.

Locatie: Vischmarkt
Tijden: 15:30 / 20:00 

Murmuyo FISURA 300dpi

Murmuyo

Fisura

Het publiek is er klaar voor, het decor staat, maar het belangrijkste element ontbreekt nog: de acteurs … en dat is wanneer de show begint! Murmuyo daagt uit en verleidt en krijgt zijn publiek zover dat zij de sterren van de show worden met als beloning een spannend einde, waarbij hij, zoals gewoonlijk, al zijn doelen bereikt en zelfs meer!

In navolging van het fysieke theater ontwikkeld door meesters als Jacques Lecoq en Marcel Marceau, gebruikt Murmuyo het lichaam als belangrijkste instrument om emoties over te brengen, beelden, personages en illusies te creëren. Dit geeft aan zijn voorstellingen een speelse en dynamische persoonlijkheid, waarbij communicatie met het publiek essentieel is. 

Locatie: Markt
Tijden: 15:30 / 19:45

BoG_Snow_2_RGB_web

Blaas of Glory

Het Blaas Of Glory is een unieke en hilarische mobiele act die de hardrock op geheel eigen wijze terugbrengt tot de absolute essentie. Met een indrukwekkende line-up van sousafoon, sopraansax, lyra, banjo, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze Heavy Metal Marching Band klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. De band staat bekend om hun bevlogen bewerkingen van legendarische nummers als The Final Countdown (Europe) en Running With The Devil (Van Halen), maar ook nummers als Highway To Hell (AC/DC) worden door Blaas of Glory met veel humor en energie gebracht.

Locatie: Rondtrekkend
Tijden: 17:00 / 18:30 / 20:30

Bram Graafland, De Gillende Keukenprins. Fotograaf| Wim Lanser

Bram Graafland

De Gillende Keukenprins

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, vers beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar; De Pannenkoek!

Locatie: Vischmarkt
Tijden: 17:30 / 21:00