297459203_7706226852784983_3798525449410794254_n

Over het Erik Verwey Trio

Pianist Erik Verwey heeft na zijn afstuderen aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag jarenlang gewerkt als (film-)componist en begeleider van diverse succesvolle theater- en cabaretprogramma’s. Met al deze ervaring wilde hij toch ook zijn eigen muziek schrijven en spelen in de traditie van het jazzpiano trio. Dat trio vormde hij met drummer Daniel van Dalen, onder andere bekend van Fuse, waar hij al meer dan 12 jaar in verschillende formaties mee samenwerkt. De in Duitsland geboren Hendrik Mūller, die in Hamburg en Amsterdam studeerde, maakt het trio compleet op de contrabas. Met dit trio wilde Verwey graag een toegankelijk album maken waar iedereen iets kan uithalen.

Het Erik Verwey trio kreeg voor het debuutalbum People Flow dat in 2020 is uitgebracht een aantal toprecensies, waaronder in Jazzism en Allaboutjazz, een mooi interview (van voorjaar 2021) is te horen op jazzplatform Jazz’halo.
” Verwey’s sounds, on eight piano trio numbers and three quartet tunes, are cinematic. It is a brimming with life, joyful and salubrious. “

Allaboutjazz ****

“(…) A meeting of Chopin and Bill Evans (…) Diversity isn’t a given – but Erik Verwey, Hendrik Müller and Daniel van Dalen show the way in this delightful first outing. ”

London Jazznews

Erik Verwey – piano en composities
Hendrik Müller – bas
Daniel van Dalen – drums