Erik-met-dichtbundel-Een-Waging-Pogen-eigen-foto

Over Erik de Boer

Een Waging Pogen

In deze voorstelling neemt dichter en performer Erik de Boer je mee in een woelige en wervelende spoken word performance over zijn dadaïstische interpretatie van de maatschappij.

Op absurde wijze wordt de welbekende witte man en de algehele samenleving geobserveerd. Grote thema’s komen op een ongebruikelijke manier aan het licht. Met dadaïstische woord- en taalspelingen wil hij de gedachten van het publiek ontregelen en de verbeeldingskracht prikkelen. De voorstelling is gemaakt aan de hand van de Boer’s dichtbundel ‘Een Waging Pogen’. Het dadaïstische karakter van de gedichten vraagt om een een live performance waardoor elk gedicht een kleine beleving wordt. Het is een energieke voorstelling geworden waarin je vriendelijk wordt vervreemd. De voorstelling is al begonnen voor men het door heeft.

Met Een Waging Pogen wil Erik de Boer het publiek niet zozeer een spiegel voorhouden, maar meer als een kapper je je achterhoofd laten zien. Absurditeit en dada in de meest oprechte vorm en is hiermee ook een ode aan deze stijlen.

Over de maker
Erik de Boer (1991) is performer, dichter en beeldend kunstenaar uit Friesland. Hij is in 2015 afgestudeerd als theatermaker in Leeuwarden. Sindsdien maakt hij korte performances tot grote avondvullende producties (o.a. te zien in de grote noordelijke theaters zoals De Lawei en De Harmonie). Als performer en dichter speelt hij graag met woorden, taal en de verwachtingen van het publiek. Wat voor de een absurd is, is voor Erik de meest logische manier om de waanzin en de rariteiten van de wereld te begrijpen, vorm te geven en neer te zetten. Wat ongebruikelijk is valt op en dat zorgt voor een andere manier van kijken en daarmee ook van denken. Met een scherp oog kleurt Erik niet buiten de lijntjes, maar buiten de lijst.